Hintermann zaznamenal v Kvitfjelli druhý kariérny triumf v zjazde

17.02.2024 Celý región

Kvitfjell 17. februára (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Niels Hintermann triumfoval v sobotňajšom zjazde v Kvitfjelli. V nórskom stredisku zdolal o osem stotín Rakúšana Vincenta Kriechmayra a zaznamenal druhé víťazstvo v tejto disciplíne v kariére. Pódium doplnil Cameron Alexander z Kanady (+0,19 s).

Hintermann zaknihoval svoj premiérový triumf na rovnakej trati pred dvoma rokmi. Vtedy sa tešil z víťazstva spoločne s Kanaďanom Alexandrom. Tohtoročným maximom v zjazde bolo pre Hintermanna siedme miesto z talianskeho Bormia.

Priebežný líder celkového poradia Švajčiar Marco Odermatt obsadil siedmu priečku (+0,75) a priblížil sa k zisku malého krištáľového glóbusu. Pri neúčasti druhého v poradí Cypriena Sarrazina si pripísal 36 bodov a pred záverečným zjazdom v rakúskom Saalbachu má suverén tejto sezóny 42-bodový náskok na Francúza.

Sarrazin doplatil v tréningu na pád, pri ktorom si poranil lýtko. Nepríjemnému pádu sa nevyhol v pretekoch jeho krajan Nils Allegre. Tridsaťročný Francúz stratil kontrolu v užšom priestore a vo vysokej rýchlosti vletel do ochranných sietí. Po chvíli sa dokázal viditeľne otrasený postaviť na vlastné nohy, bol však schopný zísť zostávajúci úsek trate, za čo si vyslúžil potlesk.
 

Vyberte región